5 דגשים לעיצוב אתר אינטרנט ושיפור חווית משתמש

לעיצוב טוב יש השפעה רבה על אתרי אינטרנט, לפניכם חמישה דגשים לעיצוב אתר אינטרנט ושיפור חווית משתמש. פעלו לפי מדריך זה ותשפרו את האתר שלכם


לעיצוב טוב יש השפעה רבה על אתרי אינטרנט

דור קודם של אתרי האינטרנט היה מאוד חלש מבחינת העיצוב לעומת הדור הזה, היום יותר קל לבנות אתר אינטרנט ואפילו כל אחד יכול לבנות בעצמו אתר אינטרנט, והתחרות היום מתבטאת בעיצוב טוב, יפה, מושך אבל הכי חשוב עיצוב חווית המשתמש.

 

הינה כמה דגשים שיעזרו לכם לעצב נכון

דגש א' – לחשוב קודם על חווית המשתמש

דף הכניסה לאתר הוא החלק החשוב ביותר, ואם לא ידעתם זה החלק שרוב המבקרים באתר שלכם יראו ויעצרו שם, רוב הגולשים לא מדפדפים למטה, לכן קודם כל לפני שנעצב את החלק הזה, נקפיד על לשים שם את כל מה שגולש צריך כדי להפוך אותו לעוד המרה באתר.

בשפה המקצועית זה נקרא – כותרת הירו.

דגש ב' – לשמור על קונספט אחיד בכל האתר

לפני שמתחילים לעצב את האתר צריך שיהיה לוגו, ומתוך הלוגו ניקח לפחות חמישה צבעים עיקריים נכניס אותם לערכת צבעים שלנו באלמנטור, ונחליט על גופן אחיד באתר, מקסימום שני סוגים של פונטים לכותרות ולכתב הרגיל, חשוב להקפיד שהגופן בכתב הרגיל יהיה מאוד קריא.

דגש ג' – להשתמש בעיצוב גלובלי לכל האתר

אם אתם מעצבים באלמנטור, המטרה היא לעצב את סגנון התבנית ולא להצטרך לגעת בעיצוב הפנימי יותר מידי זה יחסוך המון זמן מיותר ובעיקר המון משקל והאתר יהיה הרבה יותר מהיר.

דגש ד' – תמונות בגודל הנכון

אם יש לכם באתר תמונה ששוקלת מעל 500 ק"ב אתם חייבים לעשות אופטימיזציה לתמונות באתר, המטרה היא שהאתר יטען מהר ולכן אני ממליץ שכל תמונת כותרת באתר תגיע במקסימום ל 250 ק"ב, ותמונות פנימיות שלא דורשות מרחב גדול להישאר באזור 100 ק"ב.

דגש ה' – לא לסבך דברים

לי אישית היה מאוד קשה להפנים את זה! בתור מעצב תמיד יש את הרצון שהאתר שלי יהיה הכי מיוחד, ואז אני שוכח את חווית המשתמש, והאתר אומנם נראה מגניב עם תפריט מיוחד שרק באתר שלי יש, אבל אף אחד לא משתמש בו, אז ההמלצה שלי להיצמד לסטנדרט כבונים אתר אינטרנט.

הקפידו על חמישה דגשים אלו ותראו שיפור משמעותי באתר שלכם

לאחר שעיצבתי המון אתרים וגם למדתי המון על קידום אתרים ושיפור חווית משתמש, הבנתי הרבה מאוד על מבנה האתר, אלו הם חמישה דגשים ראשוניים שאם אתם שואלים אותי מה חשוב לדעת לפני שמעצבים אתר זה מה שהייתי עונה לכם.

 

הכי חשוב להקפיד על חווית המשתמש

מה שתמיד היה קצת מרגיז אותי, זה לראות אתר שדי נראה פח אבל הוא בהחלט עושה את העבודה, אומנם עיצוב זה החלק שאני מאוד אוהב, אבל חווית המשתמש צריכה את הדגש הגדול ביותר, אחרי שלומדים היטב את הכללים לעיצוב חווית משתמש זה נהיה קל, ואז אפשר שוב להתמקד במה שאנחנו הכי אוהבים, עיצוב!

 

מאיזה אתר כדאי לקבל השראה

תמיד תסתכלו על האתרים שמדורגים גבוהה במנועי החיפוש (חוץ מהאתרים מתקופת ימי הביניים) כי האתרים שנמצאים שם קיבלו את הדירוג הגבוה ביותר מבין כל המתחרים, לא צריך לעשות העתק הדבק לאתר, אלא לראות את הדגשים שיש שם להסתכל על ההיררכיה של האתר, לראות איך הם עיצבו את ההדר וכו, אבל הכי חשוב להיות מקוריים ולתת את הטאצ' שלכם תוך כדי הקפדה על כללי החווית משתמש ואז תראו תוצאות מהר מאוד.

אם אהבת את המאמר הזה ואתה רוצה לקרוא עוד מאמרים כאלה אני מזמין אותך להירשם לניוזלטר שלי, יש לי עוד הרבה ידע לחלוק איתך ולא הייתי רוצה שתפספס אותו.

אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp


מאמרים נוספים בנושא טיפים לעיצוב אתרים
כותרת הירו זה האזור הראשון שהגולש רואה שהוא נכנס לאתר אינטרנט. מה חשוב שיהיה באזור הזה? ומה האתרים הגדולים עושים? המשיכו לקרוא זה ישפר את האתר שלכם.
במאמר הזה אני יפרט 10 כללים בסיסיים שצריך לשים עליהם דגש כשניגשים בתהליך בניית אתרים רספונסיביים. וגם נדבר על מה כדאי לשים הכי הרבה דגש.
אתר אינטרנט טוב זה אתר שמניב פירות, כלומר אתר שמרוויח לבעל האתר כסף. צריך להשקיע המון כדי שהאתר יגיע למצב כזה שהוא מניב כסף, זה לא תהליך של יום אחד. אז איך לעצב אתר אינטרנט נכון? המשיכו לקרוא 
רוצים אתר שמביא תוצאות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
רוצה אתר כזה?