8 כלים מומלצים לעשות מחקר מילות מפתח בגוגל

במאמר הזה אנו נסקור 8 כלים מעולים למחקר מילים. נדגיש את היתרונות והחסרונות שלכם, וגם נדבר על עלויות. כמה יעלה לכם להשתמש באותו כלי, או שהוא בחינם. ולאחר מכן נדבר על הכלים של גוגל שיכולים לעזור לכם לתכנן מילות מפתח.


כדי לבנות ובעיקר לקדם אתר אינטרנט במנועי החיפוש. אנו נצטרך לעשות מחקר מילות מפתח, שהם יהיו הבסיס לעמודים באתר. זה החלק החשוב ביותר לעשות כשרוצים לקדם אתר אינטרנט. במאמר הזה יש 8 כלים מעולים שיעזרו לכם לעשות מחקר מילים בגוגל.

כלים למחקר מילות מפתח בגוגל

כלים למחקר מילות מפתח בגוגל

1. Google Keyword Planner

Google Keyword Planner כלי למחקר מילות מפתח

זה הכלי המדויק ביותר לעשות מחקר מילות מפתח. הוא יעזור לכם בעיקר לדעת מחירים של קליקים CPC, מפני שזה הכל לתכנון מילות מפתח של Google Ads. בעזרת הכלי הזה תוכלו למצוא את המילות מפתח הכי רלוונטיות לעסק / לאתר שלכם.

הכלי לתכנון מילות מפתח של גוגל יציע לכם גם חיפושים נוספים שמתאימים למה שאתם מחפשים. ומציג את נפח החיפושים הממוצע בחודש. רמת התחרות על כל מילת מפתח, ועלות לקליק מינימלית ומקסימלית.

זה כלי שמשמש את רוב מקדמי האתרים, ונותן מידע מדויק על נפח החיפושים. וכמובן אם אתם עושים קמפיין ממומן בגוגל הכלי הזה הוא הכרחי.

השימוש בכלי הזה הוא לגמרי בחינם!

2. ahrefs’ Keyword Generator

כלי למחקר מילות מפתח ahrefs’

Ahrefs הוא כלי מאוד פופולרי בקהל מקדמי האתרים, בעיקר בגלל היכולת שלו לנתח אתר אינטרנט. בכלי הזה ניתן לעשות מחקר מילות מפתח מאוד רחב, עם המון אפשרויות שיכולות לעזור לכם למצוא המון מילות מפתח. ולכן הכלי הזה מתאים בעיקר למקדמי אתרים, ופחות לעסקים שמנהלים את האתר בעצמם.

אפשרויות מיוחדות שניתן לעשות בשימוש בכלי הזה הם:

  • מחקר מילות מפתח לפי שאלות.
  • חיפושים דומים רחב מאוד.
  • לסנן את המילות מפתח.
  • לנתח מילים של אתרים מתחרים.

ויש עוד המון כלים לכלי הזה שהוא צריך סקירה שלימה בפני עצמה רק עליו. אבל אלו היתרונות הבולטות עבור מחקר מילות מפתח.

הכלי הזה הוא בתשלום, מתחיל מ- 99 $ לחודש.
יש 7 יום בחינם, וצריך להשאיר פרטי אשראי. ובנוסף יש אפשרות לעשות מחקר מילים מצומם יותר בחינם.

3. SEMrush keyword magic tool

SEMrush כלי למחקר מילות מפתח

SEMrush הוא כלי שמאוד דומה במהותו לכלי הקודם Ahrefs. לאחר בדיקה שעשיתי בעצמי, ראיתי שהתוצאות בכלי הזה יותר קרובות לתוצאות שגוגל מציג. ויש תחושה שהוא טוב יותר מהכלי הקודם.

זה כלי נהדר לעשות בו מחקר מילות מפתח, ומשמש בעיקר עבור מקדמי אתרים. יש לו אפשרויות רבות לנתח את האתר, לנתח מתחרים, ולעזור לכם למצוא המון מילות מפתח נוספות.

אפשרויות מיוחדות שניתן לעשות בשימוש בכלי הזה הם:

  • מחקר מילות מפתח לפי שאלות.
  • חיפושים דומים רחב מאוד.
  • לסנן את המילות מפתח.
  • לנתח מילים של אתרים מתחרים.

גם כמו Ahrefs כדי לסקור את כל האפשרויות שלו צריך מאמר שלם רק עליו. יש כאלו שמעדיפים את SEMrush, יש כאלה שמעדיפים Ahrefs. תראו למי מהם אתם מתחברים יותר.

הכלי הזה הוא בתשלום, מתחיל מ- 99 $ לחודש.

4. Ubersuggest's

Ubersuggest's כלי למחקר מילות מפתח

הכלי הזה נרכש על ידי ניל פטל אחד מגדולי המקדמים, וניתן להשתמש בחינם. הכלי הזה הוא ייחודי עבור מחקרי מילות מפתח, ולכן העלויות שלו זולות יותר מהקודמות. אבל המחקר שלו מאוד מקצועי ומציג המון אפשרויות.

בכלי הזה תוכלו לראות את רמת הקושי של כל מילת מפתח. כמה נפח החיפושים בכל חודש, ועוד המון אפשרויות. הכלי הזה מאוד מומלץ והנתונים שהוא מציג דיי מדויקים וקרובים לתוצאות שגוגל מראה. וגם תוכלו לראות את הנתונים מגוגל טראנד שזה מאוד קול.

עוד דבר מאוד מדליק בכלי הזה, שניתן לעשות מחקר מתחרים מעולה. תוכלו לדעת על איזה ביטויים המתחרה שלכם מתמקד. איזה עמודים הכי חזקים באתר שלו ועוד.

השימוש בכלי הזה הוא בחינם! אבל מוגבל עד 3 חיפושים ביום, (אפשר לחרוג מזה עם גלישה בסתר ודפדפנים שונים).

עלות גרסת הפרמיום שלו מתחילה מ-  12 $ לחודש.

5. Keyword Tool

כלי למחקר מילות מפתח

לכלי הזה יש הרבה יתרונות, והוא גם מציג ביטויים ממנועי חיפוש שונים, כמו יוטיוב אמזון ועוד… ניתן לעשות איתו מחקר מאוד גדול והוא מציג המון אפשרויות. תוכלו גם לראות נתונים מגוגל.

השימוש בכלי הזה הוא בחינם! אבל בגרסה החינמית תוכלו לראות רק את הביטויים, וכל שאר המידע כמו נפח חיפושים, CPC, ועוד יהיו מוסתרים. ותוכלו ליהנות מכל האפשרויות רק בגרסה החינמית.

עלות גרסת הפרמיום שלו מתחילה מ-  159 $ לחודש.

6. Keyword Shitter 2

כלי למחקר מילות מפתח Keyword Shitter 2

Keyword Shitter קיים בשני גרסאות אני מדבר על הגרסה 2. זה כלי חינמי לגילוי מילות מפתח, שמציג המון ביטויים. אם אתם רוצים רק לראות המון חיפושים שיכולים לעזור לכם ובחינם. אז הכל הזה יכול לעזור לכם. הוא מציג את החיפושים בצורה מאוד בסיסית ואין כמעט נתונים שיכולים לעזור לכם. כמו למשל נפח חיפושים בחודש וכו'.

השימוש בכלי הזה הוא לגמרי בחינם!

7. Answer The Public

Answer The Public כלי למחקר מילות מפתח

זה כלי מאוד שימושי, איתו ניתן למצוא את המילות מפתח הכי חשובות, והם שאלות. רוב התוצאות שתקבלו בכלים למחקרי מילות מפתח הם יהיו תוצאות מאוד באנליות. בכלי הזה אנחנו מקבלים רעיונות שמאוד מאוד חשובות לתכנון אסטרטגיות תוכן. אתם תקבלו שאלות ששואלים הגולשים שמחפשים את העסק שלכם. ואם אתם עונים על השאלות האלו רוב הסיכויים שהלקוחות יבואו אליכם.

הכלי הזה לא מתאים למחקר מילות מפתח בעברית (באסה!). הוא מתאים רק ל 15 שפות שונות.

השימוש בכלי הזה הוא בחינם! אבל גם גרסת פרמיום.
עלות גרסת הפרמיום שלו מתחילה מ-  79 $ לחודש.

8. Keywords Everywhere

Keywords Everywhere הוא תוסף עבור הדפדפן של כרום. הוא יעזור לכם לגלות מילות מפתח בצורה מאוד יעילה. בכל חיפוש שתעשו בגוגל הוא יציג לכם עוד מילות מפתח ועוד רעיונות ושאלות שהגולשים מחפשים.

הכלי הזה מתאים לביטויים בעברית, אבל יש בעיית תצוגה עם ה- RTL ימין לשמאל.

השימוש בכלי הזה הוא בחינם! אבל גם גרסת פרמיום.
עלות גרסת הפרמיום שלו מתחילה מ-  10 $.

כלים נוספים למחקר מילות מפתח

יש עוד כלים שחובה להשתמש בהם כדי למצוא מילות מפתח, והם הכלים של גוגל. אחד זה Google Trends והשני זה Google Search Console. אם אתם רוצים להוציא את המיטב מהאתר שלכם אתם חייבים להשתמש בהם.

Google Trends

זה כלי של גוגל שמציג את הטרנדים לפי מילת מפתח. תרשמו את המילה שאתם רוצים לחקור, והכלי הזה יציג לכם דוח שמראה כמה חיפושים היו לפי תקופות, וגם באיזה אזורים במפה היו החיפושים. וכך תוכלו לדעת אם התחום שאתם מחפשים הוא רלוונטי, אם יש עליה בהתעניינות או ירידה ועוד… ולכן הכלי הזה הוא חיוני ביותר למחקר שלכם.

Google Search Console

לא צריך להעריך כאן על היכולות של הכלי הזה, ולמה חייב להשתמש בו לקידום אתרים.

אם האתר שלכם כבר מחובר לגוגל סרץ' כונסול, אתם תוכלו לראות תחת הלשונית ביצועים. את השאילתות (מילות מפתח) שהאתר שלכם כבר מדורג עליהם. והשאילתות שאתם רק מתחילים להיות מוצגים בהם. וזה ייתן לכם הרבה רעיונות למצוא מילות מפתח שאתם יכולים להוסיף למחקר שלכם.

איך לעשות מחקר מילות מפתח בחינם

ניתן לעשות את המחקר הזה בצורה מקצועית ולגמרי בחינם. אם אתם מעוניינים לעשות את זה בחינם, אני הכנתי סרטון שידריך אתכם צעד אחר צעד איך לעשות מחקר מילות מפתח בחינם, צפייה נעימה.

לסיכום הכלים המומלצים למחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח זה בסיס חיוני מאוד לכל אתר אינטרנט. ואם תעשו אותו כמו שצריך אתם תקבלו את התוצאה שאתם מבקשים מהאתר שלכם. אז תבחרו באחד מהכלים האלו את מי שהכי מתאים לכם ובהצלחה.

הסיבה העיקרית שחייב לעשות מחקר מילים לפני שמתחילים להוסיף תוכן ועמודים לאתר, היא: מפני שהתוכן שאנו מייצרים צריך להתאים לתוכן שהגולשים או הלקוחות מחפשים.

יש המון כלים, לא כולם מתאימים לחיפושים בישראל ובמיוחד בעברית. אם אתם מחפשים את הכלים המומלצים ביותר, אז אלו הכלים שמופיעים כאן במאמר.

בוודאי שכן, כמובן שהאיכות לא כמו כלים פרמיום. אבל אפשר בהחלט לעשות מחקר מקצועי ביותר בחינם.

לצורך מחקר בסיסי, הכלי לתכנון מילות מפתח של גוגל אדס – Keyword Planner, מפני שהנתונים הם הכי מדויקים.

אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp


מאמרים נוספים בנושא מדריכים בקידום אתרים SEO
במאמר הזה אנו נדבר על נושא מאוד פופולרי היום, המושג "קידום אתרים". איך עושים קידום אתרים? ומה זה בכלל קידום אתרים?  הכל מתחיל מהתשובה לשאלה – 'איך אומרים קידום אתרים באנגלית' למה? המשיכו לקרוא
אז מה זה אומר אסטרטגיית תוכן? ואיך זה קשור ל SEO? ובכן הדרך לקדם אתר אינטרנט בצורה טובה זה באמצעות תוכן, ואם לא נתכנן אנחנו סתם יורים לכל הכיוונים. במאמר זה נסביר כל מה שצריך לדעת בנושא.
טיפים עבור קידום אתרים שבנויים בוורדפרס עם אלמנטור. רוצים לדעת איך לגרום לאתר שלכם להיות מדורג גבוה במנועי החיפוש? המדריך הזה הוא בשבילכם.
רוצים אתר שמביא תוצאות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
רוצה אתר כזה?