8 פלטפורמות לבניית אתרים – המומלצות ביותר!

יש כל כך הרבה פלטפורמות לבניית אתרים, המטרה של המאמר הזה היא, לעזור לכם להיות מפוקסים על הפלטפורמה לבניית אתר שמתאימה לכם. במאמר הזה נדבר על 8 פלטפורמות ונסביר עליהם, וכמובן גם נסקור אותם.


פלטפורמה לבניית אתרים בשפה המקצועית נקראת CMS – פירוש: Content Management System בעברית זה אומר מערכת לניהול תוכן.

ה CMS הינו תוכנה / יישום, שמאפשר לנו לנהל ולערוך ותחזק דפי תוכן באינטרנט, ללא צורך להיכנס לקוד. דרך הפלטפורמה הזאת ניתן להוסיף ולערוך – אתרי אינטרנט מכל הסוגים: אתרי תדמית לעסקים, חנויות וירטואלית, בלוגים, פורומים, פרוטפוליו וכו'…

פלטפורמה לבניית אתרים

פלטפורמות לבניית אתרים:

במאמר הזה אנו נסקור 8 פלטפורמות הפופולריות והמומלצות ביותר שמשתמשים בהם בכל העולם. נדבר על היתרונות ועל החסרונות כדי שבסוף תוכלו להחליט מי הכי טובה עבורכם.

  1. WordPress
  2. Joomla
  3. Drupal
  4. Shopify
  5. Magento
  6. PrestaShop
  7. WIX
  8. HubSpot

1. WordPress

אני בטוח ששמעתם על הפלטפורמה הזאת, יש לה יתרונות רבים, והיא המפורסמת ביותר. היא נחשבת לפלטפורמה די קלה לשימוש, וניתן לעשות איתה כל מה שרוצים באמצעות תוכנות שמוסיפים לה, שנקראים 'פלאגינים' או תוספים. קיימים מעל 50 אלף תוספים כאלו, ואלפי תבניות עיצוב.

עיצוב אתרי וורדפרס הפך בשנים לקל מאוד בזכות תוסף ישראלי שנקרא 'אלמנטור'. ניתן לעצב את האתר והתבנית שלו איך שרק אתם יכולים לדמיין.

וורדפרס הוקמה במטרה להיות אתר לבלוגים, והתקדמה עם השנים, כיום ניתן לבנות איתה כל אתר שאפשר לדמיין. יש גבול מסוים שכדאי לעבור למערכת CMS עם יכולות יותר מורכבות.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
אתר תדמית | בלוג | חנות וירטואלית | אינדקסים |  פורומים | פורטלים

2. Joomla

המילה ג'ומלה המתארת קהילתיות. זוהי פלטפורמה מאוד חזקה שמאפשרת הרבה מאוד פונקציונליות, שלא ניתן להשיג בפלטפורמות אחרות. ג'ומלה מאוד פופולרית ומשמשת כ CMS בהרבה אתרים.

אם אתם מחפשים פלטפורמה שתיתן לכם יותר פונקציונליות, עמודים יותר עשירים, ואתר מאוד מורכב. לג'ומלה יש הרבה מה להציע לכם. וגם

אין צורך להוסיף יותר מידי תוכנות כדי לאפשר למערכת הזאת לעבוד טוב.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
אתר תדמית | בלוג | חנות וירטואלית | אינדקסים |  פורומים | פורטלים

3. Drupal

בשונה משני הפלטפורמות הקודמות, דרופל מצריכה ידע של קוד – HTML, CSS, JS כדי לבנות אתר עם פונקציונליות. וזה לוקח יותר זמן לבנות אתר כזה, וככל הנראה תצרכו לשכור מפתח אתרים כדי להתקדם עם האתר הזה.

דרופל נבנתה עבור מפתחים, והיא מאפשרת פונקציונליות ברמה גבוה. יש לדרופל מעל 45 אלף מודולים שמאפשרים הרחבות ופונקציונליות לאתר.

מערכת האבטחה של דרופל היא הטובה ביותר מבין שאר הפלטפורמות, של אתרים בקוד פתוח.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
אתר תדמית | בלוג | חנות וירטואלית | אינדקסים |  פורומים | פורטלים

4. Shopify

בוודאי שמעתם על שופיפיי, הפלטפורמה הזאת היא ספציפית עבור חנויות וירטואליות eCommerce. במערכת של שופיפיי מכרו במעל 200 מיליארד דולר.

שופיפיי היא נהדרת עבור חנות מסחר באינטרנט, היא מאפשרת מערכת נתונים מעולה וכל מה שצריך מחנות וירטואלית. גם בפלטפורמות הקודמות ניתן להתקין מערכות כאלו שהופכות את האתר לחנות וירטואלית.

היא מתאימה למי שמעוניין להקים בעצמו את חנות כדי להתחיל למכור אונליין. מאוד קלה להבנה ושימוש ומומלצת למי שמתחיל לבד. אין צורך להתעסק בדברים שמצריכים ידע של מפתחים ולא באחורי הקלעים של המערכת כמו עדכונים וכאלה.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
חנות וירטואלית

5. Magento

זוהי פלטפורמה השייכת לחברת אדובי Adobe, היא גם פלטפורמה שמתאימה לחנויות מסחר אונליין כמו שופיפי. עם אפשרות עיצוב גבוהה יותר, דרג אנד דרופ.

מג'נטו מתאימה לאלו שיש להם ידע טכנולוגי וידע בעיצוב דרג אנד דרופ. ובמקרים רבים תצטרכו לשכור מפתח כדי להרחיב את הפונקציונליות של האתר.

בשונה משופיפיי את העדכונים והתעסקות עם מאחורי הקלעים של האתר, תצטרכו לעשות בעצמכם. ולכן זה לא מומלץ למי שאין הרבה ניסיון בבניית אתרים.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
חנות וירטואלית

6. PrestaShop

הפלטפורמה הזאת היא כמו ג'ומלה לחנויות וירטואליות eCommerce, היא מאפשרת פונקציונליות רבה. היא יחסית מאוד קלה לשימוש, וניתנת להבנה בקלות רבה. ניתן להגדיר סוגי תשלומים בפונקציונליות רבה, לעצב את מבנה הכרטיסים והמוצרים.

אם אתם לא מומחים בבניית אתרים וקצת קוד זה לא יהיה בחירה טובה עבורכם. מפני שיש כאן אפשרויות גבוהות להתאמה אישית, שזה מתאים יותר למפתחים. היא נמצאת בין שופיפיי למג'נטו, שופיפיי קלה לשימוש למתחילים, ומג'נטו מורכבת יותר, אז פרסטה שופ נמצאת באמצע.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
חנות וירטואלית

7. WIX

פלטפורמת WIX היא חברה ישראלית, היא מעולה עבור בניית אתר שאין הרבה ציפיות ממנו. ומתאימה בעיקר למי שאין הרבה ידע טכני ורוצה לבנות אתר תדמית.

יש הרבה שמועות על כך שלא ניתן לקדם אורגנית אתרי WIX. אז אם אתם בונים אתר במטרה שיהיה מלא בתוכן, וידורג גבוה במנועי החיפוש זה לא הבחירה האידיאלית עבורכם.

היתרון הגדול בפלטפורמה הזאת היא, שיש מערכת מאחורי הקלעים נוחה מאוד לשימוש. אתם לא צריכים להתעסק ביותר מידי פיתוחים ודברים שבונה אתרים מתעסקים בהם. אז אם אתם רוצים להקים אתר בעצמכם ומהר אז לכו על WIX, לא מומלץ לשלם כסף לבונה אתרים בWIX כי זה מתוכנת שתעשו את זה בעצמכם. ואם אתם כבר משלמים לכו על פלטפורמה יותר עשירה כמו וורדפרס.

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
אתר תדמית | בלוג | חנות וירטואלית

8. HubSpot

HubSpot או CMS Hub, אחד הדברים שמאוד מאפיינים את הפלטפורמה הזאת, היא: התמיכה היוצאת מן הכלל שלהם, הם מעוניינים לדעת שאתם תהיו מרוצים מהפלטפורמה שלהם.

העלות של המערכת הזאת היא לא זולה. היתרון שלה שהיא מאוד מקצועית וגם נוחה לשימוש, בעיקר למי שאין הרבה ניסיון בבניית אתרים. יש להם עיצוב טוב והמלצות לקידום האתר, שזה יש כמעט בכל פלטפורמה אחרת

סוגי האתרים שניתן לבנות איתה:
אתר תדמית | בלוג | חנות וירטואלית

באיזה פלטפורמה לבניית אתרים כדאי לכם לבחור?

אחרי שסקרנו כאן שמונה פלטפורמות המומלצות ביותר לבניית אתרים. אתם יכולים להסתכל על היתרונות והחסרונות ולבחור את מי שהכי עונה לצרכים שלכם.

תלוי לאיזה מטרה אתם מעוניין לבנות את האתר.

אם אתם מתכננים להיכנס לקריירה של בניית אתרים וקידום אתרים, אני בהחלט יכול להמליץ לכם על וורדפרס. כי זה הפלטפורמה שאני עובד איתה ובניתי מאות אתרים בוורדפרס: אתרי תדמית, חנויות וירטואליות, בלוגים והכל. וכולם תמיד הגיעו לתוצאות טובות, מאוד קל לי להשתמש בפלטפורמה הזאת.

וויקס שופיפיי וכל הפלטפורמות שמציאות מערכת קלה לבניית אתרים. לא מומלץ להתמקצע בהם כבונה אתרים, כי זה מאוד קל לשימוש ואין כמעט צורך בשירותי בונה אתרים

כיצד לזהות CMS של אתר אינטרנט?

אם אתם רואים אתר שאתם אוהבים את המבנה והמראה שלו, ומסקרן אתכם לדעת באיזו פלטפורמה הוא משתמש. יש אתר שיעזור לכם לזהות על ידי ה- URL. 

זה הקישור לאתר – https://cmsdetect.com

לסיכום - פלטפורמה לבניית אתרים

את הפלטפורמה שאתם בוחרים היא צריכה להיות מי שאתם הכי מתחברים אליה. כי אתם תישארו איתה ותתמקצעו, ואין טעם להחליף כל פעם משהו אחר. ושיהיה לכם בהצלחה.

אם אתם מחפשים מומחה לאתרי וורדפרס אתם מוזמנים ליצור איתי קשר, או לבקר בעמוד – בניית אתרי תדמית.

אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp


מאמרים נוספים בנושא כלים לבניית אתרים
מחפשים את הפונט המושלם לאתר שלכם? הכנתי רשימה עם 22 פונטים חינמיים בעברית, שעובדים טוב באלמנטור... אני מזמין אותך לבחור את הפונט שלך!
אם אתם עובדים הרבה בוורדפרס בוודאי תרצו לייעל את העבודה שלכם על ידי קיצורי מקלדת בוורדפרס, הכנתי לכם רשימה מסודרת עם קיצורים שימושיים באמת.
רוצים אתר שמביא תוצאות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
רוצה אתר כזה?