10 השלבים לבניית אתר אינטרנט

separator
על מה נדבר

10 שלבים עד שהאתר שלכם מוכן

יש לי תהליך קבוע שכבר הוכיח את עצמו וככה אני בונה את האתרים ללקוחות שלי, התהליך מפרט מהתחלה ועד הסוף שיש לכם אתר אינטרנט מוגמר ועובד כמו שחלמתם, וכל זה קורה בעשרה שלבים ברורים.

שלב 01

הצעת מחיר

אחרי שראיתם שהמחירים פחות או יותר מתאימים לכם, אתם יוצרים איתי קשר מסבירים לי בדיוק מה אתם רוצים שיהיה באתר, אפשרי לעשות את זה בפגישה בטלפון אבל עדיף לעשות את זה בפגישה פרונטלית, כמובן זה תלוי בנסיבות, ואח"כ תצאו עם הצעת מחיר.

שלב 02

תחילת הפרויקט

אחרי שהחלטתם להמשיך להתקדם איתי, אנו נפגשים שוב לשלושה דברים:
  1. לחתום כל חוזה.
  2. לשלם 50% ראשוני מהמחיר.
  3. למלאות טופס אפיון.
בשלב הזה אנחנו נבין איך האתר שלכם צריך להיראות ואז אנחנו יוצאים לדרך.

שלב 03

אפיון האתר

זה השלב שאני עושה חקר מעמיק, ומאפיין את האתר לפי הצרכים והדרישות שלכם, ובונה עץ אתר, בגדול אני מתכנן את האתר כיצד הוא יראה לפי מה שהבנתי ממכם, זה חלק מאוד חשוב בבניית האתר שלכם.

שלב 04

פיתוח האתר

בשלב הזה אני בונה את השלד של האתר, זה החלק הטכני כגון: אחסון לאתר, רכישת דומיין, התקנת וורד-פרס, מתקין את התוכנות הנדרשות לאתר, בונה את התבנית, מכין את הדפים הפנימיים, וכו..

שלב 05

התוכן לאתר

עד לשלב הזה אתם תצטרכו לדאוג לכל התכנים והמדיה באתר, ניתן גם להשתמש בשירותים של כותבי תוכן.
חשוב לדעת! שתהליך בניית האתר מחייב את שני הצדדים לעמוד ביעדים, ואם מכל סיבה התכנים מתעכבים זה כמובן מעכב את הפרויקט שלכם.

שלב 06

עיצוב האתר

אחרי שהאתר בנוי כמו שצריך ויש לנו את כל התוכן, הגיע הזמן לעצב את האתר כמו שחלמתם, אני עובר על כל הדפים הלוך ושוב, מעצב ומעצב עד שיש לנו את זה.

שלב 07

הגשה ראשונית

אחרי שאני רואה שהאתר בהחלט נראה כמו שצריך, אני מגיש לכם את האתר להגשה ראשונית כדי לקבל את הפידבק שלכם, אתם תכינו לי רשימה עם כל השינויים שאתם מעוניינים לעשות באתר ומחזירים לי את הרשימה.

שלב 08

פינישיים אחרונים

אני מקבל מכם את הרשימה של התיקונים עובר על הכל, מסדר את כל הדברים הקטנים שנשאר לסדר, בודק שהכל באמת עובד באתר, במקרה של חנות וירטואלית אני מחבר את הסליקה וכל זה, בודק שבאמת האתר בסדר גמור ומגיש לכם את האתר לסבב תיקונים אחרון.

שלב 09

עולים לאוויר

אני מקבל את התיקונים האחרונים מסיים את הכל, ואחרי שהכל מוכן, אתם נותנים לי את ה- 50% הנותרים על התשלום ואז אני משחרר את האתר שלכם לאוויר ונותן לכם את הפרטי גישה לאתר.

שלב 10

7 ימים לשינויים

בשבוע הראשון שהאתר באוויר בטוח שיהיה לכם כמה שינויים קטנים פה ושם, ולכן אני נותן לכם 7 ימים לאחר שהגשתי לכם את האתר לשלוח לי תיקונים.

אחריות על האתר

לגבי אחריות – יש לכם אחריות על האתר למשך 12 חודשים וכל זה במקרה שלא היה צד שלישי שנגע באתר ועשה שינויים שהרסו את האתר, צריך להיות מאוד עדין עם האתר.

במקרה שתצטרכו את השירות שלי שוב כמובן שאני כאן בשבילכם, נוכל לעבוד לפי 250₪ לשעה, או לפי מה שנסגור כגון בנק שעות וכל זה.

אוקי.. אתם מוכנים לקבל הצעת מחיר לאתר משלכם?

כדי להתקדם אתם יכול ליצור איתי קשר לחצו על הכפתור למטה, וספרו לי על הפרויקט שלכם ואני אתן לכם את ההצעה שלי, אהבתם? אפשר להתקדם.

כמה מושגים על אתרי אינטרנט

מזה אתר אינטרנט בקוד פתוח?

בעבר בניית אתר אינטרנט הייתה על ידי כתיבת שורות של קוד, וכדי לייצר אתר אינטרנט היה צריך לשלב עבודה של מעצב אתרים ומפתח אתרים, המעצב היה מכין תמונה של האתר כיצד הוא צריך להיראות והמפתח היה מוציא את זה לפועל.

עד שהגיעו הפלטפורמות לבניית אתרים בקוד פתוח, וורדפרס, ג’ומלה ומג’נטו ועוד ושינו את כללי המשחק וזה הולך ומשתפר כל יום שעובר, היום כמעט ולא צריך לדעת קוד כדי לבנות אתר אינטרנט ברמה גבוה

בניית אתרים בוורדפרס

WordPress זוהי הפלטפורמה שאני משתמש בה לבניית האתרים שלי, היא נחשבת למובילה בתחום בניית אתרים בקוד פתוח.

היתרונות באתר וורדפרס:
  • אפשר לחבר פלאגינים נוספים כדי לאפשר פונקציונליות מיוחדות באתר.
  • כל הבונה אתרים ישמחו לקבל את האתר שלכם, כי כולם משתמשים בה.
  • ותוכלו לקדם את האתר בקלות במנועי החיפוש.
  • אפשר לעשות שינויים בקלות בתוך האתר.
  • ועוד הרבה יתרונות

עיצוב האתר עם אלמנטור

Elementor זוהי תוכנה לאתר המאפשרת לערוך ולעצב את האתר עם בונה חזותי, בעבר כדי לעצב את הדף הייתה מעצב אותו בלוח בקרה, ומעדכן ומרענן כדי לראות את השינויים שעשית, היום אם הבונה החזותי אתה יכול לערוך את הדף בלייב.

אלמנטור זה גאווה ישראלית היא הפלאין הכי חשוב לאתרי וורדפרס, וזה הולך ומשפתר בכל.

דומיין – בעברית שם מתחם

האתר הוא קובץ שנמצא בשרת אחסון כל שהוא והדומיין הוא הכתובת שעוזרת לדפדפן למצוא את האתר שלכם ולהוריד אותו ואז להציג אותו.
דוגמה לשם דומיין: www.example.com

כשלוחצים על הקישור הזה, הדפדפן נכנס לדומיין והולך לאן שהדומיין מפנה אותו ושם הוא מוצא את האתר ואז הדפדפן מוריד את האתר ומציג לכם אותו במסך שלכם.

כמה עולה דומיין?

את הדומיין אנחנו סוג של שוכרים אותו לתקופה של מינימום שנה, המחיר משתנה לפי סוג הסיומת, co.il למשל עולה בין 60₪ ל 100₪ לשנה.

שרת אחסון אתרים

כמו שאמרנו הדפדפן מוצא את האתר שלכם, איפה הוא נמצא? הוא חייב להיות מאוחסן איפה שהוא על שרת גדול וחזק שיכול לשלוח את האתר לכל מי שמבקש, במהירות זה הכי חשוב, וזה השרת אחסון שלנו, הוא שומר את הקובץ ומציג אותו לכל מי שמבקש לראות את האתר

כמה עולה שרת אחסון?

זה מאוד משתנה כי יש המון חברות אחסון בארץ ובעולם, ולכן זה יכול לנוע מ 10₪ עד ל 50₪ בחודש בממוצע יש יותר מזה ויש גם בחינם.
כמובן שאני ממליץ לאחסן את האתר רק בשרת מקצועי שעובד כמו שצריך, וזה גם מה שאני עושה ללקוחות שלי בדרך כלל.

אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
כתיבת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים באותו נושא
מדריך איך להפעיל פרוטוקול SMTP לשרת שלנו בקלאודוויז (CloudWays) דרך Elastic Email ובכך נוכל לשלוח מיילים דרך האתר.
מאמרים נוספים מומלצים עבורך
כותרת הירו זה האזור הראשון שהגולש רואה שהוא נכנס לאתר אינטרנט. מה חשוב שיהיה באזור הזה? ומה האתרים הגדולים עושים? המשיכו לקרוא זה ישפר את האתר שלכם.
רוצה ללמוד עוד על וורדפרס עיצוב בנייה וקידום?

הירשם לניוזלטר וקבל אימייל מידי שבוע עם תוכן מאוד רלוונטי. מבטיחים לא לדחוף פרסומות או קורסים לא רלוונטיים, רק מידע מקצועי.

מימון בדוש